Skip Ribbon Commands Skip to main content
​​
Marantz Blog
Uw primaire bron voor Marantz nieuws en meer.
​​​​

Heeft u een voorversterker nodig? En waarom?

Heeft u een voorversterker nodig? En waarom?

Voor degenen die een thuisbioscoopsysteem opzetten is de voorversterker vaak een onderdeel dat de nodige vragen oproept. Waarom zou u immers een extra apparaat nodig hebben als u al een krachtige versterker en hoogwaardige speakers heeft? In een hoogwaardige opstelling met losse AV-componenten speelt een voorversterker een belangrijke rol. Het is belangrijk om de functie te begrijpen en de punten om in aanmerking te nemen als u besluit om er één aan te schaffen.

Waarom heb ik een voorversterker nodig?

Zoals de naam doet vermoeden, is de voorversterker de eerste stop voor een audiosignaal voordat deze verdergaat naar de versterker en uw speakers. In een thuisbioscoop heeft de voorversterker twee belangrijke functies: Hij schakelt tussen verschillende lijnbronnen en bekrachtigt het signaal voordat het naar de versterker wordt verstuurd. Een zwak elektrisch signaal wordt zo sterk genoeg voor extra verwerking, het voorkomen van ruis en het bieden van zuiverdere output.

Als u een AV-receiver met een geïntegreerde voorversterker heeft, heeft u geen aparte voorversterker nodig. Veel thuisbioscoopliefhebbers geven echter de voorkeur aan een opstelling met losse componenten met zowel een voorversterker als een versterker, omdat deze opstelling een rijker, voller geluid kan leveren met minimale verstoring. De hogere winst en onafhankelijke voeding per component bieden het zuivere geluid waar audiofielen naar hunkeren.
Heeft u een voorversterker nodig? Als u meerdere verschillende bronnen heeft om aan te sluiten, zoals een platenspeler, cd-speler of netwerkaudiospeler, dan luidt het antwoord 'ja'. Hoe meer bronnen u van plan bent om aan te sluiten, hoe meer profijt u zult hebben van een voorversterker. Hij dient als het controlecentrum voor uw audiospelers en biedt de juiste signaalroutering, optimale prestaties en het echte audiofiele geluid.

Om sonische perfectie te bereiken, kiest u het beste voor een voorversterker passend bij uw wensen. Kijk hierbij naar de techniek en eigenschappen van ieder component en hoe deze bijdragen aan het geluid van uw thuisbioscoop.

Kies de beste voorversterker voor uw thuisbioscoopaudio-opstelling

Net als versterkers en AV-receivers zijn de eigenschappen van voorversterkers er de afgelopen jaren flink op vooruitgegaan. Om optimaal van ultra-high-definition video en audio in hoge resolutie te kunnen genieten, kunt u het beste kiezen voor een voorversterker met een stevige constructie en ondersteuning voor het nieuwste op het gebied van entertainment.

De Marantz AV8805 is ontwikkeld met minutieus oog voor detail dat zorgt voor werkelijk uitzonderlijk geluid en een technologie die nog jaren geavanceerd zal blijven. De voorversterker biedt 13.2-kanaalsverwerking en is compatibel met populaire objectgebaseerde audioformaten, zoals Dolby Atmos, DTS:X en Auro-3D, zodat luisteraars het maximale uit hun speakerconfiguratie kunnen halen voor een bioscoopervaring. Dankzij de draadloze mogelijkheden kunt u genieten van muziek van een breed scala aan bronnen en een multiroom-systeem creëren.
Bovenal moet een voorversterker een zuiver, krachtig signaal leveren waarmee uw versterker en speaker op het hoogste niveau presteren. In de AV8805 hebben alle kanalen AK4490 32-bits digitale-naar-audio-omzetters die een basis leggen voor meeslepend geluid door middel van het decoderen van bestanden met uiterste precisie. Hyper Dynamic Amplifier Modules met discrete circuitelementen bieden ultra-breedband respons en dragen bij aan een breed, genuanceerd klankveld.
De juiste voorversterker maakt een groot verschil in de audio van een thuisbioscoopsysteem met losse AV-componenten. Bekijk het volledige Marantz-assortiment en vind de perfecte componenten die aansluiten op uw behoeften.